Warmtepompen

Warmtepomp


Gebruik maken van een onuitputtelijke duurzame energiebron en tegelijkertijd besparen op uw energienota? Het kan met een warmtepomp! Een warmtepomp installatie van Totaal Installateur Brouwer is een investering die zichzelf terugverdient. Geniet het hele jaar door van een prettig woonklimaat terwijl u blijvend bespaart op uw energierekening!

warmtepompen small

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut duurzame energiebronnen zoals de lucht en de bodem. De pomp gebruikt de aardwarmte rondom uw pand of woning om deze te verwarmen. Dit realiseert het systeem aan de hand van een proces van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren. De energie die hierbij vrijkomt zet de warmtepomp in om uw pand of woning aangenaam op temperatuur te krijgen. Er zijn zelfs warmtepompen beschikbaar die in staat zijn om te koelen in de zomer!  

warmtepompen

Voordelen

Een warmtepomp haalt tot wel 75% van de benodigde warmte voor een woning uit het grondwater, de bodem of de buitenlucht. Omdat een warmtepomp zelf maar weinig elektrische energie nodig heeft behaalt deze een hoog rendement. Daarnaast is er in het algemeen minder elektriciteit nodig om de ruimtes te verwarmen, omdat de cv-ketel niet (of minder) wordt gebruikt. Hiermee heeft een waterpomp niet alleen een positief effect om het energielabel van uw woning; het zorgt ook voor een noemenswaardige verlaging van de CO2 uitstoot!

Een vrijblijvend advies?

Wilt u meer weten over de installatie van een warmtepomp? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies