Ventilatie

Ventilatie

Kies voor een prettig binnenklimaat en een gezonde woon- en werkomgeving. Onze ventilatiesystemen zorgen voor aangename leefomstandigheden in uw pand of woning. Totaal Installateur Brouwer biedt diverse systemen aan: u kunt bij ons terecht voor zowel mechanische ventilatiesystemen als WTW ventilatie.

Mechanische ventilatie

Met mechanische ventilatie zorgt u voor schone, frisse lucht in alle ruimtes. Het mechanische afzuigsysteem zuigt voortdurend de vervuilde lucht in huis af en voert schone lucht aan via ventilatieroosters. Mechanische ventilatie biedt een effectievere aanvoer van schone lucht dan natuurlijke ventilatie. De constante aanvoer van schone lucht is gunstig voor uw gezondheid en die van uw gezin of collega’s.

ventilatie

WTW ventilatie

Wat houdt WTW ventilatie precies in? WTW ventilatie staat voor Warmteterugwinning ventilatie. Met WTW ventilatie wordt net als bij mechanische ventilatie de ruimte geventileerd zodat er frisse lucht binnenkomt. Wat het systeem uniek maakt is dat de aanwezige warmte van de ruimte hergebruikt wordt door het systeem om deze op temperatuur te houden.

ventilatie (2)

Het ventilatiesysteem voert constant vervuilde lucht af en haalt schone lucht terug naar binnen. Hierbij filtert de  WTW installatie de schone lucht en warmt deze op met behulp van de afgevoerde lucht. Bacteriën, fijnstofdeeltjes en andere verontreinigers worden uit de lucht gefilterd en afgevoerd. Het systeem levert zo een ruimte op met een schoon klimaat, zonder koude luchtstromen of afkoeling.

Wilt u de ruimte niet op de huidige temperatuur houden maar juist afkoelen? Indien u ook kiest voor een airconditioning systeem kan WTW ventilatie ook zorgen voor de nodige verkoeling. Deze koppeling is ideaal voor de warme zomermaanden!

Een vrijblijvend advies?

Benieuwd welk ventilatiesysteem het beste aansluit bij uw woon- of werksituatie? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie en een passend advies.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies