Brandmeldinstallaties

Brandbeveiliging

Een goede voorbereiding is essentieel wanneer er brand uitbreekt in uw pand. Wilt u de veiligheid van u én die van uw medewerkers garanderen? Zorg er dan voor dat een degelijke brandmeldinstallatie aanwezig is in het gebouw.

Totaal Installateur Brouwer voorziet in de plaatsing van brandmeldinstallaties in uw pand. In samenwerking met deskundige partners kunnen wij bovendien het gehele traject verzorgen, van de eerste inventarisatie tot de volledige installatie van gecertificeerde brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties. Zelfs het onderhoud en de beheertaken kunnen wij op ons nemen. Zo weet u zeker dat het systeem volledig functioneel is in het geval van een daadwerkelijke calamiteit.

Wij bieden twee soorten installaties aan op het gebied van brandbeveiliging: ontruimingsinstallaties en brandmeldinstallaties.

Ontruimingsinstallaties

Een ontruimingsinstallatie wordt gebruikt om het gebouw in geval van een calamiteit te ontruimen. Het systeem wordt meestal geactiveerd door het indrukken van een handmelder. Vervolgens volgt het signaal tot ontruiming (d.m.v. slowwhoops), zodat de aanwezigen de locatie op tijd kunnen verlaten.

Brandmeldinstallaties

Brandmeldinstallaties zijn geavanceerder en zijn bedoeld om een brand vroegtijdig te herkennen en lokaliseren. Dit gebeurt door een combinatie van rookmelders en handmelders. Hierdoor kan het hele gebouw tijdig gewaarschuwd en geëvacueerd worden, of kunnen specifieke zone ontruimd worden. Hierbij kan ook een melding verstuurd worden naar een meldkamer.

brandmeldinstallatie Siemens Cerberus

Vaak worden brandmeldinstallaties / ontruimingsinstallaties verplicht gesteld door de brandweer en/of uw verzekeraar. Hiervoor zijn diverse regels en voorschriften opgesteld. Afhankelijk van de gebruiksfunctie, indeling en grootte van het gebouw kan een dergelijke installatie verplicht gesteld worden. Totaal Installateur Brouwer zorgt er samen met partners voor dat u volledig aan de eisen voldoet.

Een vrijblijvend advies?

Meer weten over de juiste brandbeveiliging voor uw pand? Neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies